Tefal

Tefal is één van de bedrijven waar wij airfryer tests voor uitvoeren, onlangs namen we de Tefal Airfryer XXL voor je onder de loep. Tefal is een bedrijf dat zich vooral heeft gefocust op het verkopen van pannen en ander kookwaren. Ze staan bekend om een aantal dingen. Eén van deze dingen is de anti-aanbaklaag pan.

tefal airfryer ervaringen en reviews

Daarnaast is het merk Tefal bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe technologie voor de airfryers. Al meer dan 60 jaar is Tefal bezig met het produceren van kookwaren. Tefal is nog steeds flink aan het groeien en brengt steeds nieuwe airfryers uit. Daarom gaan we op deze pagina kijken naar het bedrijf Tefal.

Het ontstaan van Tefal

Het begin van Tefal vindt plaats in 1954. In deze tijd heeft de Franse ingenieur Marc Grégoire zich voorgenomen om een hengel van glasvezel uit te vinden, in plaats van een bamboe hengel. In plaats van zo’n hengel, ontdekt hij de stof PTFE (PolyTetraFluorEthyleen). Dit is een materiaal met anti-kleef eigenschappen.
Hij ontwikkelt voor de stof een speciale procedure om deze te hechten aan een aluminium plaat. Na met zijn vrouw een discussie te hebben over een pan kokende melk, komt Marc op het idee om pannen te bekleden met PTFE. Hierdoor kun je een biefstuk bakken zonder dat deze aan de pan blijft kleven. Ook het schoonmaken van de pan wordt hierdoor een stuk makkelijker. Dit is het ontstaan van de eerste anti-aanbaklaag pan. Deze was alleen door mevrouw Grégoire te gebruiken.

airfryer kopen bij expert

Expert

airfryer review met 5 sterren ervaring

📦 Gratis verzending bij €50
🔙 Gratis retour
🏆 Beste winkelketen 2023

vidaxl airfryer aanbiedingen

VidaXL

airfryer review met 5 sterren ervaring

📦 Altijd gratis verzending
🔙 Gratis retour
💶 Betalen in termijnen

airfryer kopen bij de coolblue

Coolblue

airfryer review met 5 sterren ervaring

📦 Altijd gratis verzending
🔙 Gratis retour
🏪 14 fysieke winkels

Een octrooi van Tefal

In 1954 werd er door Marc Grégoire een octrooi aangevraagd voor de eerste anti-aanbakpan. Geen enkele producent had interesse in de anti-aanbakpan. Marc Grégoire besluit daarom in 1956 zijn eigen werkplaats te openen. In hetzelfde jaar ontstaat het Tefal als bedrijf. Marc gebruikt zijn vrouw voor het demonstreren van de pan. Het is eigenlijk direct al een succes. Door veel gebruikt te maken van mensen die de pannen demonstreren en reclameposters zijn de pannen eigenlijk direct al een groot succes. De werkplaats van Marc was direct al productief. Zo werden er zo’n 100 pannen per dag geproduceerd.
tefal anti aanbaklaag van pannen ook in airfryers van tefal

De eerste winkel in de Verenigde Staten

In 1961 besluit Marc na groot succes zijn pannen te exporteren naar de Verenigde Staten. Dit is een belangrijk besluit geweest voor Tefal. Er werd net buiten een winkel waar Tefal pannen verkocht werden een foto gemaakt van Jackie Kennedy die met een Tefal pan uit de winkel kwam lopen. Deze foto werd door de pers gepubliceerd. Dit beeld werd al direct opgepakt door de media. Voor Tefal is dit erg positief geweest. Hier hebben ze namelijk een wereldwijde reputatie mee opgebouwd. Over de hele wereld zijn de pannen hierdoor populair geworden.

Het ontwikkelen van nieuwe technologie

Tefal is constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologie. Dit komt omdat er veel verschillende producten voor in de keuken ontwikkeld worden door Tefal. Een aantal goede voorbeelden hiervan, zijn nieuwe pannen, weegschalen, waterkokers en airfryers. De eerste airfryer die door Tefal ontwikkeld is, is de Tefal Actifry. In 2007 is Tefal al bezig geweest met dit idee. Ze zijn eigenlijk bijna tegelijkertijd met Philips aangekomen met het idee airfryer. Rond de tijd van 2007 was er daarom alleen nog keuze tussen de Philips en de Tefal airfryer. Het verschil tussen de airfryers was vooral de vormgeving. 

tefal technologie nu ook in de airfryers van tefal

Bij de Tefal airfryer was door een doorzichtige bovenkant het eten in de airfryer goed te zien. De eerste Tefal airfryer maakte gebruik van een draaiende arm om het eten constant in beweging te houden, ten opzichte van Philips met de Rapid-Air technologie. Persoonlijk hebben de airfryers van Philips toch onze voorkeur, al functioneren de friteuses van Tefal ook prima.

Groupe SEB

In 1968 wordt Tefal verkocht aan SEB, uiteindelijk Groupe SEB. Dit is een bedrijf dat kleine huishoudelijke producten verkoopt. Tefal wordt samen met de 5 vestingen in Europa gekocht door Groupe SEB. Groupe SEB heeft veel voordeel gehad van de kennis van de anti-aanbak technologie van Tefal. Dit komt omdat ze hier gebruik van hebben gemaakt voor andere producten, waaronder strijkijzers.

airfryer kopen bij lidl webshop

Lidl

airfryer review met 4,5 sterren ervaring

📦 €4,99 verzendkosten
💶 Standaard lage prijzen
🏪 440 fysieke winkels

airfryer kopen bij ep electronic partner

EP

airfryer review met 4,5 sterren ervaring

📦 Gratis verzending bij €99
💶 Betaal pas achteraf
🏪 100 fysieke winkels

airfryer kopen bij amazon

Amazon

airfryer review met 4,5 sterren ervaring

📦 Gratis verzending bij €20
📺 Prime beschikbaar
☝️ Miljoenen producten

Nieuwe ontwikkelingen in de jaren 2000

In de jaren 2000 zijn er veel nieuwe ontwikkelingen gedaan in de kookindustrie. Eén van de grote innovaties die er gedaan zijn, is een warmte indicator op de pannen. Deze warmte indicator wordt ook wel een Thermo-Spot genoemd. Hierdoor wordt het midden van de pan rood zodra de ideale temperatuur bereikt is. Het koken wordt hiermee makkelijker.

Hoe gaat het nu met Tefal?

Tefal is nu al ruim 60 jaar bezig als bedrijf. Het bedrijf is nog steeds bezig met het produceren en ontwikkelen van kookwaren en andere kleine apparatuur. Tefal doet het tot op de dag van vandaag nog erg goed als grondlegger van de anti-aanbaklaag voor pannen en andere kookwaren.