Philips

Philips, ook bekend als Koninklijke Philips, is een bedrijf waarvan wij airfyers reviewen. Het is een Nederlands elektronicabedrijf dat je ook kunt kennen van andere producten zoals de tv, je elektrische tandenborstel of de stofzuiger. Philips is een bedrijf dat onder andere veel huishoudelijke apparaten maakt. De airfryers van Philips zijn wat ons betreft de allerbeste. Oké, ze zijn vaak iets duurder dan de airfryers van andere merken, maar dan haal je ook echt een kwaliteitsapparaat in huis.

philips airfryer ervaringen en reviews

Philips is een bedrijf dat van alles en nog wat maakt als het gaat om elektra. Door de jaren heen is Philips erg groot geworden. Het bedrijf is nog steeds aan het groeien en brengt steeds meer goede producten en airfryers uit. Daarom gaan we op deze pagina kijken naar Philips als bedrijf. Op zoek naar een nieuwe airfryer? Een airfryer kopen van Philips is een goede keus, de kwaliteit is uitstekend. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Philips Airfryer XXL waarmee je voor wel 5 personen tegelijk bakt. Airfryers van Tefal pakken wat ons betreft de tweede plek, net achter Philips.

Het ontstaan van Philips

Philips is een bedrijf dat al vanaf 1891 bestaat. Het bedrijf is opgericht door Gerard Philips en zijn vader Frederik Philips. Oorspronkelijk produceerde het bedrijf gloeilampen. Na een tijdje gloeilampen te produceren, zijn ze zich gaan focussen op het maken en verbeteren van de kooldraadlamp. Rond deze tijd is Philips een laatkomer als het gaat om de productie van gloeilampen. Destijds waren er namelijk nog 4 andere producenten actief. Om ervaring op te doen en kwaliteit te verzekeren, begint Philips met een kleinschalige productie. Hierdoor hebben ze ook de mogelijkheid gehad om te experimenteren met de productie.
In 1893 wordt er door Gerard Philips een innovatieve manier om goede gloeilampen te produceren uitgevonden. Hierdoor stijgt de productie naar zo’n 45.000 gloeilampen per jaar. Na 10 jaar in productie te zijn, ziet Philips haar eerste winst.
Philips airfryer xxl reviews

Philips Airfryer XXL

HD9650/90

airfryer review met 5 sterren ervaring

Philips Airfryer XXL review

⚖️ Inhoud 1,4 kg
⚡ 2225 watt
⏱️ Voorverwarmen niet nodig

€189,00

Philips Airfryer XL HD9270/90

Philips Airfryer XL

HD9270/96

airfryer review met 4,5 sterren ervaring

Philips Airfryer XL review

⚖️ Inhoud 1,2 kg
⚡ 2000 watt
🤖 Automatische programma’s

€139,99

philips airfryer l hd9252/70

Philips Airfryer L

HD9252/70

airfryer review met 4 sterren ervaring

Philips Airfryer L review

⚖️ Inhoud 0,8 kg
⚡ 1400 watt
🧽 Schoonmaken in vaatwasser

€79,99

Het groeien van Philips

Door succes begint ook de broer van Gerard Philips, Anton Philips, bij het bedrijf als koopman. Hierdoor ontstaat er een soort competitie tussen de broers. Zo probeerde Gerard meer te produceren dan er verkocht werd en Anton meer te verkopen dan er geproduceerd werd. Door deze rivaliteit bereiken ze veel mijlpalen. Intussen groeit ook de rest van de industrie. Zo komen er nieuwe technologische revoluties, zoals de stoomtrein. Ook mechanisatie zorgt ervoor dat fabrieken sneller kunnen werken. In deze tijd koopt het merk Philips ook een aantal extra fabrieken op. De hoeveelheid die er geproduceerd wordt, verhoogt hierdoor van 40.000 gloeilampen naar 4 miljoen gloeilampen per jaar.

philips innovaties uit het verleden

Een groot deel van deze gloeilampen ging naar Tsaar Nicholaas II. Deze gaf de opdracht om zijn winterpaleis met 50.000 gloeilampen te verlichten. Door het succes gaat Philips verticaal integreren. Dit houdt in dat ze speciale fabrieken oprichten voor het maken van glas, metaal en papier. Ook zijn ze overgestapt van de kooldraadlamp naar de metaaldraadlamp in deze tijd. Philips is een bedrijf dat veel welvaart naar Eindhoven heeft gebracht. De fabrieken van Philips zijn een werkplek voor meer dan duizend mensen. Driekwart van de mensen die hier aan het werk zijn, zijn vrouw.

airfryer kopen bij expert

Expert

airfryer review met 5 sterren ervaring

📦 Gratis verzending bij €50
🔙 Gratis retour
🏆 Beste winkelketen 2023

vidaxl airfryer aanbiedingen

VidaXL

airfryer review met 5 sterren ervaring

📦 Altijd gratis verzending
🔙 Gratis retour
💶 Betalen in termijnen

airfryer kopen bij de coolblue

Coolblue

airfryer review met 5 sterren ervaring

📦 Altijd gratis verzending
🔙 Gratis retour
🏪 14 fysieke winkels

Het fabrieksdorp

In 1910 besluit Anton Philips om een fabrieksdorp te starten. Aangezien er mensen vanuit heel Nederland naar Eindhoven komen om te werken, werd dit dorp opgericht om werknemers te huisvesten en van zoveel mogelijk gemakken te voorzien. Hier komt ook de Philips bakkerij, een drogist en een sportveld te staan. Dit sportveld wordt later wat wij nu kennen als Philips Sport Vereniging of PSV.

Nieuwe ontwikkelingen

In 1914 wordt er een natuurkundig laboratorium door Philips opgericht. Uit dit lab zijn er veel octrooien en technische ontwikkelingen gekomen. Het laboratorium is opgericht om te experimenteren met de halfwattlamp. Philips geeft de fysicus Gilles Holst de mogelijkheid om op hun kosten experimenten uit te voeren. Tijdens de Eerste Wereldoorlog blijft Nederland neutraal. Dit zorgt ervoor dat Philips vrij spel heeft gehad op de nationale en internationale markt. Ten opzichte van Duitse concurrenten is Philips hierdoor flink gegroeid. 

oude innovaties van philips voordat ze met airfryers begonnen

Hierna ontvangen ze in 1916 het predicaat Koninklijk. Normaliter moet een bedrijf hier 100 jaar voor bestaan. De laatste jaren van de Eerste Wereldoorlog is Philips bezig met de eerste ontwikkelingen in de gezondheidszorg en consumentenelektronica. Zo wordt de röntgenbuis en de radiobuis ontwikkeld door het laboratorium van Philips. Na de oorlog staat vooral bekend om productie van radio’s, tv’s, scheerapparaten en medische apparatuur. Alles begint met de ontwikkeling van de radio.

airfryer kopen bij lidl webshop

Lidl

airfryer review met 4,5 sterren ervaring

📦 €4,99 verzendkosten
💶 Standaard lage prijzen
🏪 440 fysieke winkels

airfryer kopen bij ep electronic partner

EP

airfryer review met 4,5 sterren ervaring

📦 Gratis verzending bij €99
💶 Betaal pas achteraf
🏪 100 fysieke winkels

airfryer kopen bij amazon

Amazon

airfryer review met 4,5 sterren ervaring

📦 Gratis verzending bij €20
📺 Prime beschikbaar
☝️ Miljoenen producten

Het ontwikkelen van de airfryer

In 2010 komt Philips met een nieuwe ontwikkeling voor in de keuken, namelijk de airfryer. Het is een nieuw apparaat voor in de keuken. In 2007 wordt het apparaat ook direct op de IFA lijst gezet. De airfryer is ontwikkeld met een gepatenteerde Rapid Air-technologie. Dit is een technologie die alleen door Philips gebruikt mag worden. Destijds was airfryer de eerste naam van het product dat Philips op de markt heeft gebracht. Tegenwoordig worden alle heteluchtfriteuses als een airfryer aangeduid. De originele airfryer is een door Philips ontwikkeld product.

Hoe staat het er nu voor met Philips?

Philips bestaat nu al meer dan 130 jaar. Het bedrijf is nog steeds bezig met het produceren van allerlei elektronische producten. Tot op de dag van vandaag zijn ze ook nog steeds bezig met het produceren van lampen. Ook zijn ze constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologie. In 2021 heeft Philips een omzet van 17 miljard gedraaid. Hiervan is 3,3 miljard winst.