Princess

Princess is één van de bedrijven waar wij airfryers van reviewen. Het bedrijf verkoopt van zichzelf huishoudelijke producten. Dit gaat van airfryers tot ventilatoren en bakplaten. Princess ontwikkelt deze producten om ervoor te zorgen dat het leven wat makkelijker wordt en je meer tijd over houdt. Van plan om een airfryer aanbieding te scoren? Ontdek ze allemaal via Airfryers.nl en vergelijk je opties! De airfryers van Philips kwamen het beste uit onze tests, bijvoorbeeld de Philips Airfryer XXL.

princess airfryer ervaringen en reviews

Princess maakt natuurlijk allerlei producten. Ondanks dat het bedrijf vooral producten voor in de keuken maakt, zijn er ook andere huishoudelijke producten van Princess die je kunt gebruiken. Op deze pagina ontdek je meer over het merk Princess in z’n algemeenheid, en leer je meer over de airfryers die dit bedrijf op de markt heeft gebracht.

Het ontstaan van Princess

Het ontstaan van Princess gaat vooral om Aad Ouborg. Aad Ouborg was zelf een importeur van Babyliss. 36 jaar later is hij vooral een adviseur voor de bedrijven van zijn kinderen. De bedrijven van zijn kinderen zijn Princess Sportsgear, Princess Traveller en Bourgini.

airfryer kopen bij expert

Expert

airfryer review met 5 sterren ervaring

📦 Gratis verzending bij €50
🔙 Gratis retour
🏆 Beste winkelketen 2023

vidaxl airfryer aanbiedingen

VidaXL

airfryer review met 5 sterren ervaring

📦 Altijd gratis verzending
🔙 Gratis retour
💶 Betalen in termijnen

airfryer kopen bij de coolblue

Coolblue

airfryer review met 5 sterren ervaring

📦 Altijd gratis verzending
🔙 Gratis retour
🏪 14 fysieke winkels

Aad Ouborg

Aad Ouborg is de oprichter van Princess Household Appliances. Na in 1983 te besluiten om te gaan ondernemen, begint hij met het importeren en verkopen van Babyliss. Hij had een innovatieve manier van ondernemen. Aangezien Aad geen geld had om reclame te maken, probeerde hij door bekende Nederlanders te benaderen reclame te maken. Hij benaderde Patricia Paay en de StarSisters om samen te gaan werken. Ze wilden hun haar graag met Babyliss producten stijlen. Toen hij dit voor elkaar kreeg, lagen zijn producten ineens in de Bijenkorf en V&D.
aad ouberg van princess airfryers
Door de Dolly Dots wilde iedereen ineens wafeltjes in hun haar. Hierdoor werden de Babyliss producten niet meer te missen. In 1994 besluit hij naast het verkopen van Babyliss producten ook Princess Househol Appliances op te zetten. De naam Princess werd gekozen vanwege de term keukenprinses en de associatie met glitter en glamour.

Het groot worden van Princess

Princess werd na een tijdje steeds populairder. Vooral door het gebruik van verchroomde producten en andere ontwikkelingen, groeide Princess in een korte tijd enorm veel. Een belangrijke ontwikkeling van Princess die hier veel aan bijgedragen heeft, is de Royal Twin. Dit is een waterkoker en koffiezetapparaat in één. Ook Kids Design is een erg populaire innovatie van Princess geweest. Dit was een project waarbij zijn kinderen een schets maakten van producten, zoals de Family Juicer en de Multi snack en sandwich maker, waar tot 4 tosti’s tegelijkertijd in gemaakt kunnen worden.

Reclame voor Princess

Aad Ouborg is nooit van de normale reclame geweest. Daarom heeft hij er na een tijdje weer voor gekozen om samen te gaan werken met grote namen. Zo heeft hij er bijvoorbeeld voor gekozen om samen te werken met grote namen, zoals Phillipe Starck. Met hem ontwierp hij een lijn met verzorgingsproducten. Ook heeft hij een samenwerking gehad met Jan des Bouvrie. Hiermee heeft hij de Simple White line ontworpen. Door deze vorm van marketing heeft Princess een groot effect gehad op de markt. Dit komt doordat Princess een aantal belangrijke gebeurtenissen heeft geholpen. Dit zijn de volgende gebeurtenissen:
cas spijkers samenwerking met princess airfryers
  • Een samenwerking met de topchef Cas Spijkers
  • De redding van Circus Renz
  • Kids Design
  • Het grote frietboek
  • Familiedagen van de Efteling
  • De verkoop van Princess

In 2010 wordt Princess verkocht door Aad Ouborg aan de Duitse WMF Group. Drie jaar later in 2013 wordt Princess nog een keer verkocht aan het Nederlandse Smartwares Homes Essentials. Princess Home is nu de naam van het bedrijf. Het is nog steeds een grote naam op de markt van de huishoudelijke producten. De naam Princess is gehouden door Aad Ouborg en kan alleen gebruikt worden door hem en zijn kinderen.

airfryer kopen bij lidl webshop

Lidl

airfryer review met 4,5 sterren ervaring

📦 €4,99 verzendkosten
💶 Standaard lage prijzen
🏪 440 fysieke winkels

airfryer kopen bij ep electronic partner

EP

airfryer review met 4,5 sterren ervaring

📦 Gratis verzending bij €99
💶 Betaal pas achteraf
🏪 100 fysieke winkels

airfryer kopen bij amazon

Amazon

airfryer review met 4,5 sterren ervaring

📦 Gratis verzending bij €20
📺 Prime beschikbaar
☝️ Miljoenen producten

In 2003 wordt Princess één van de grootste sponsors van Inge de Bruijn. Inge de Bruijn is een Olympisch zwemster. Tijdens het WK in Barcelona pakt ze twee gouden medailles. Door deze winst zag de hele wereld het logo van Princess op haar badmuts staan. Tijdens de Olympische Spelen wordt er door het NOC*NSF een stokje gestoken aangezien Princess geen sportmerk is. Daarom is Aad zijn eigen sportmerk Princess Sportswear begonnen. Hij begint eerst met het produceren van hockeysticks. Na wat extra publiciteit keurt de NOC*NSF Princess Sportswear toch goed als sponsor van de Olympische Spelen. In 2011 wordt Princess Sportswear uitgebreid door de zoon van Aad.

Princess airfryers

Princess is door de jaren heen ook airfryers gaan ontwikkelen. Het merk Princess noemt hun airfryers ook wel Aerofryers. De airfryers zijn voor het merk eigenlijk bijna direct al een groot succes. Door de jaren heen heeft Princess daarom ook een aantal nieuwe innovaties voor de airfryers gebracht.

Hoe gaat het nu met Princess?

Princess bestaat nu al meer dan 30 jaar. Tot op de dag van vandaag zijn ze nog bezig met het ontwikkelen van nieuwe huishoudelijke producten. Daarnaast zijn ze ook nog steeds bezig met de unieke manier van marketing. In een jaar maakt Princess een omzet van zo’n 350 miljoen euro.